Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve kapının içeriden hariçya hak açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında mevsuk bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.
Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat öbür kapı imalatları üzere değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.
Bu baplar baş olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır yetişmek üzere iki gruba ayrılır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Sabık kuruluşlarda bina dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni konstrüksiyonlarda (mektep, alışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az tercih edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.
Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanım kayranından kâr edinmek amacı ile yapılan, en şu denli 100 isim kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın yangın kapısı merdiveni tipidir. Katta erkek sayısına demetlı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.
Ciddi sınıftaki çalışmayerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.
Umumiyetle yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu acil çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.
Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yangın Bapsı Aplikasyon Amacı Yangın kapılarının üretim amacı in sağlığını koruyup yangın ve kötü kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Mono blok beden dokuması posta sistemi veya panik pas sisteminin kilidin bağırsakinden sabık 4 pare cıvata ile bir birine destelanması ile sağlamlanmaktadır.